Рецепти
Тава пилешко со бешамел сос Ана Ѓорова

Специјалитет од пилешко месо со бешамел сос, печурки и кашкавал што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Павлака(300 Милилитри)

Кашкавал(200 Грама)

Брашно(3 Супени лажици)

Масло

Млеко(2 Децилитри)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Кокошката се сече на парчиња и се вари.
  2. Потоа откако ќе се свари, се двои месото од коските, па се пржи во малку масло.
  3. И печурките се пропржуваат во малку масло, па откако ќе го наредите месото во тепсијата, одозгора се редат и печурките.
  4. Одозгора се истура бешамел сосот што се подготвува на следниот начин: во тава се пржат 3 лажици брашно со масло, потоа се додаваат млекото и течноста од варената кокошка (2 дл).
  5. Потоа се полева со павлака која убаво се распоредува.
  6. Тепсијата се става во загреана рерна и се пече околу 15 минути додека течноста убаво се разлее.
  7. Се вади тепсијата од рерна и се ренда одозгора кашкавал, па се враќа да се допече.
  8. Јадењето е готово кога одозгора ќе биде убаво заруменето.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: