Рецепти
Тестенини со маслинки Ана Ѓорова

За сите љубители на тестенините

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Макарони(500 Грама)

Црни маслинки(350 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Ловоров лист(2 Листови)

Доматно пире(500 Милилитри)

Свеж магдонос(1 Шака)

Нане лисја(2 Парчиња)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Масло(60 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА
  1. Сварете ги тестенините според упатството на пакувањето, и кога ќе бидат готови оставете ги 10 минути во истата вода да набабрат, а потоа исцедете ги.
  2. Во тава на загреано масло се пржи сечканиот кромид и се додава лукот.
  3. Кога е убаво испржен, се додаваат сечканите маслинки и пак на умерен оган се пропржува.
  4. Се додаваат доматното пире, магдоносот, нането, црниот пипер, ловоровите ливчиња и сè убаво се запржува.
  5. На крајот се додава шеќерот, се промешува и се трга од оган.
  6. На исцедените макарони полеваме од сосот и послужуваме, а може над нив да се изренда и сирење.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: