Рецепти
Фетучини со лосос сос Ана Ристеска

Лесен ручен во вкусен лосос сос кој ви предлагаме да го послужите со бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тава на оган со загреано маслиново масло го додаваме маргаринот и мешаме со лажица.
  2. Чешнињата лук ситно ги сечкаме и откако маргаринот ќе се растопи ги додаваме во тавата.
  3. Шампињоните ги сечеме на листови, ги додаваме во тавата со запржениот лук и мешаме со лажицата.
  4. На кременадлите од лосос им ги отстрануваме коските, а месото го сечкаме на парчиња.
  5. Откако шампињоните ќе се испржат во тавата ги додаваме пачињата лосос. Маслинките ги сечкаме на тенки кругови и ги додаваме во тавата. Зачинуваме со сол и бибер и промешуваме.
  6. Откако лососот ќе се испржи го додаваме крем сирењето, промешуваме со лажицата и динстаме додека сосот не ја добие потребната густина.
  7. Во тенџере со зовриена посолена вода на оган ги вариме фетучините, ги цедиме во цедалка и ги ставаме на чинија за сервирање. Врз нив го нанесуваме лосос сосот.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: