Рецепти
Харусаме со свинско месо Ана Ѓорова

Јапонски рецепт за пржено свинско месо со нудлси, зеленчук и сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нудлс(170 Грама)

Морков(2 )

Краставица(2 )

Кромид(1 Главица)

Свинско филе(170-190 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Кафена лажица)

Соја сос(1/4 Чаша)

Оцет од ориз(3 Супени лажици)

Шеќер(2 Супени лажици)

Масло од сусам(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Нудлсите подгответе ги според упатството на пакувањето, исцедете ги и тргнете ги настрана.
  2. Во друг сад измешајте ги состојките за харусаме сосот: 1/4 чаша соја сос, 3 лажици оризов оцет, 2 лажици шеќер и 2 лажици масло од сусам.
  3. Морковите и краставиците исечете ги на тенки ленти, кромидот на средни парчиња, а свинското месо исечете го на тенки парчиња.
  4. Свинското месо ставете го во сад и измешајте го со нишестето (густин) и со 1 лажица од харусаме сосот. Оставете го да отстои така 5 минути.
  5. Во меѓувреме загрејте го маслото во поголема тава или вог тава на умерен оган и пропржете го кромидот. Кога ќе омекне, додајте ги краставицата и морковот, зачинете со сол и бибер и пржете ги 1-2 минути.
  6. Додајте го месото, зачинете повторно по вкус и пржете додека добие кафенкаста боја.
  7. Потоа додајте ги нудлсите и останатиот харусаме сос.
  8. Додајте го и зеленчукот и пржете уште неколку минути додека состојките се изедначат.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: