Рецепти
Корнфлекс барови Ана Ристеска

Совршен појадок за на училиште за вашите деца кој може да се комбинира со чаша млеко.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(1/4 Чаша)

Мед(1/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/4 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Супена лажица)

Корнфлекс(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути

  1. Тавче покријте го со алуминумска фолија и премачкајте го со малку масло.
  2. Во сад ставете ги путерот, медот, кафеавиот шеќер и ставете го садот во микробранова печка една минута за состојките да се стопат и да се соединат. Извадете го садот, промешајте и повторете ја постапката уште двапати.
  3. Во садот додајте ја ванилата и корнфлексот (можете да употребите било каков корнфлекс) и убаво промешајте. Можете да додадете и ореви, лешници, кокос или m&m’s бонбони (една чаша, по ваш вкус).
  4. Смесата сипете ја во тавата и со лажица рамномерно распоредете ја. Покријте ја со парче алуминиумска фолија и ставете го тавчето во фрижидер околу 2-3 часа за да се стврдне смесата.
  5. Кога ќе биде убаво оладена, исечете ги баровите во правоаголници и послужете. Баровите можат да стојат во фрижидер 2 недели или 6 месеци ако ги чувате во замрзнувач.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: