Рецепти
Потпечен карфиол Ана Ристеска

Интересно предјадење кое брзо се подготвува

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 помала Главица)

Компир(500 Грама)

Свежи шампињони(300 Грама)

Брашно(2 Супени лажици)

Маргарин(50 Грама)

Млеко(малку )

Вегета

Вода(250 Милилитри)

Кашкавал(100 Грама)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Искинете го карфиолот на мали цветчиња, сварете ги во солена вода и исцедете ги.
  2. Излупете го и сварете го компирот, а потоа испасирајте го, додајте ги маргаринот и млекото и направете пире.
  3. Исечкајте ги шампињоните и испржете ги  на малку масло. Додајте ги брашното и водата и варете ја смесата додека добиете средно густ сос. Зачинете со мешавина зачини и со црн пипер.
  4. Подмачкајте го огноотпорниот сад и на дното ставете го пирето. Врз пирето ставете го карфиолот. Зачинете и прелијте со сосот од шампињони.
  5. Одозгора наросете со рендан кашкавал и печете на 200 степени околу 15-20 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: