Рецепти
Вафли со боровинки Ана Ѓорова

Овошни вафли за вкусен појадок – послужете ги со чаша млеко и уживајте!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(310 Грама)

Шеќер(3 Супени лажици)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(малку )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Масло(125 Милилитри)

Млеко(300 Милилитри)

Замрзнати боровници(120 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад соединете ги брашното, шеќерот, ванилиниот шеќер, прашокот за печиво, содата и солта.
  2. Потоа додајте ги маслото и млекото и измиксајте со миксер за смесата да се соедини, потоа со лажица измешајте ги боровинките (претходно малку одмрзнати на собна температура).
  3. Со помала црпалка нанесувајте од смесата и печете во апарат за вафли (претходно премачкајте го со масло и уште 2-3 пати за време на печењето на вафлите) додека добијат златножолта боја.
  4. Пред послужување, готовите вафли може да ги поросите со шеќер во прав или со јаворов сируп или мед.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: