Рецепти
Шпагети со ќофтиња Ана Ѓорова

Вкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лебни трошки(2 Супени лажици)

Лук во прав(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Белка од јајце(1 )

Доматен сос(720 Грама)

Масло

Шпагети(225 Грама)

Рендан пармезан(5 Супени лажици)

Свеж босилек(исечкан 5 лажици )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Шпагетите сварете ги во солена вода според упатството на пакувањето. Исцедете ги, измијте ги со вода и ставете ги настрана.
  2. Меленото месо измешајте го со ситно сечканиот кромид (или рендан), лебните трошки, лукот во прав, бибер, сол, 2 лажици сос од домати и една белка малку изматена со виљушка.
  3. Од смесата формирајте ќофтиња и пржете ги во тава со загреано масло од сите страни додека добијат убава кафена боја.
  4. Откако ќе се испржат, во тавата додајте го останатиот доматен сос, намалете ја температурата, покријте со капак и гответе 10 минути со повремено мешање.
  5. Сервирајте ги ќофтињата врз варените шпагети, поросете со пармезан и со сечкан свеж босилек.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: