Рецепти
Алегро колач Ана Ѓорова

Одличен за со шолја кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Шеќер(250 грама + 6 лажици )

Брашно(200 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(125 Грама)

Црно чоколадо(40 Грама)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во сад за матење со миксер изматете ги јајцата со 250 г шеќер додека да се соединат.
  2. Потоа додајте ги маслото, брашното, млекото и прашокот за печиво и повторно соединете со миксерот.
  3. Смесата нанесете ја во правоаголна тава бр. 38 претходно намастена и набрашнета.
  4. Печете во загреана рерна на 200 степени, 30 минути.
  5. Откако ќе се излади колачот, исечете го на коцки.
  6. Во тенџере на оган ставете 6 лажици шеќер, 6 лажици вода, маргаринот и чоколадото искршено на парчиња.
  7. Мешајте додека преливот се соедини, па прелијте го врз исечениот колач.
  8. Можете по желба и да го наросите колачот со мелени ореви врз преливот, а се служи откако ќе впие од преливот.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: