Рецепти
Ароматично свинско печено Ана Ристеска

Едноставен рецепт за превкусно ароматично месо. Почнете со подготовка ден порано бидејќи треба да отстои во маринада еден ден.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински бут(2 Килограми)

Путер(50 Грама)

Шеќер(1 Супена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Сол

Бибер

Мајоран

Каранфилче

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 150 минути

  1. Засечете го свинскиот бут со повеќе засеци.
  2. Измешајте го путерот со шеќер, цимет, сол, бибер и мајоран, па со оваа смеса премачкајте ја површината од месото.
  3. Завиткајте го во алуминиумска фолија и оставете го во фрижидер 1 ден.
  4. Потоа отстранете ја фолијата, а месото печете го 2 часа на 180 степени. Потоа посипете го со цели и мелени каранфилчиња и печете го уште 15 минути на 200 степени.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: