Рецепти
Бакалар со пире од компири Ана Ѓорова

Варени риба и компир, а потоа соединети во пире како здрава варијанта за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(500 Грама)

Компир(500 Грама)

Маслиново масло(500 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибата се толчи, а потоа се вари во солена вода за да омекне.
  2. Свареното рибјо месо се чисти од коските и од кожичката и се меле во машина за мелење месо.
  3. Компирите се варат убаво додека не омекнат, а потоа се пасираат и се соединуваат со мелената риба.
  4. Се додава малку сол, бибер, црвен пипер, 500 грама маслиново масло, ситно сечкан магдонос и се меша убаво за да се добие хомогена смеса. Се додава уште сол и бибер по вкус и се послужува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: