Рецепти
Бакалар со пире од компири Ана Ѓорова

Варени риба и компир, а потоа соединети во пире како здрава варијанта за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бакалар(500 Грама)

Компир(500 Грама)

Маслиново масло(500 Грама)

Свеж магдонос(1 Китка)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Рибата се толчи, а потоа се вари во солена вода за да омекне.
  2. Свареното рибјо месо се чисти од коските и од кожичката и се меле во машина за мелење месо.
  3. Компирите се варат убаво додека не омекнат, а потоа се пасираат и се соединуваат со мелената риба.
  4. Се додава малку сол, бибер, црвен пипер, 500 грама маслиново масло, ситно сечкан магдонос и се меша убаво за да се добие хомогена смеса. Се додава уште сол и бибер по вкус и се послужува.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: