Рецепти
Бакалар со пире од компири
Варени риба и компир, а потоа соединети во пире како здрава варијанта за ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бакалар(500 Грама)
Компир(500 Грама)
Маслиново масло(500 Грама)
Свеж магдонос(1 Китка)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Рибата се толчи, а потоа се вари во солена вода за да омекне.
- Свареното рибјо месо се чисти од коските и од кожичката и се меле во машина за мелење месо.
- Компирите се варат убаво додека не омекнат, а потоа се пасираат и се соединуваат со мелената риба.
- Се додава малку сол, бибер, црвен пипер, 500 грама маслиново масло, ситно сечкан магдонос и се меша убаво за да се добие хомогена смеса. Се додава уште сол и бибер по вкус и се послужува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во