Рецепти
Баклава со кадаиф Ана Ѓорова

Вкусен десерт. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(250 Грама)

Кадаиф(200 Грама)

Ореви(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

Шеќер(500 Грама)

Вода(500 Милилитри)

Лимон(1 )

Ванилин шеќер(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Корите се сечат на коцки во зависност од калапите за печење на мафини. Кога ќе се исечат, се земаат по 4 и се ставаат во отворот.
  2. Настрана се меша кадаифот со исечканите ореви и во секое калапче се става по малку.
  3. Се топи маргаринот и врз секое парче се става по 1 лажица.
  4. Баклавите се печат во загреана рерна на 150 степени, 30-35 минути. Се оставаат убаво да се изладат.
  5. Се вари шербетот од сите состојки и се полива баклавата.
  6. Се декорира по желба со ореви, вишни од вишновка или со зашеќерени вишни.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: