Рецепти
Баунти торта Ана Ѓорова

Вашите омилени баунти чоколадни ужинки со кокос во вид на вкусна торта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(150 Грама)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(колку врвот на кафена лажица )

Шеќер(250 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Пченкарно масло(50 Милилитри)

Млеко(350 Милилитри)

Ванилин шеќер(1/2 Кафена лажица)

Јајце(1 )

Црно чоколадо(200 Грама)

Кокос(180 Грама)

Гриз(4 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути + 3 часа во фрижидер

  1. Во сад измешајте ги брашното, печивото, ванилиниот шеќер, сода бикарбоната, 150 г шеќер, прстофат сол, па додајте ги маслото, 100 мл млеко, јајцето и 50 грама топено чоколадо и матете со миксер.
  2. Загрејте ја рерната на 170°C.
  3. Смесата прелијте ја во калап за торти, претходно намачкан со путер и набрашнет, па печете 20-25 минути во загреаната рерна.
  4. Во меѓувреме во друг сад измешајте ги кокосот, 250 мл млеко, 100 г шеќер, гризот и путерот. Ставете го садот на рингла на тивок оган и мешајте додека состојките се соединат.
  5. Печениот пандишпан извадете го од рерна, па премачкајте го со кремата од кокос. Оставете ја тортата малку да се олади.
  6. Потоа растопете 150 г чоколадо и прелијте го врз оладената торта.
  7. Тортата оставете ја во фрижидер најмалку 3 часа, па сервирајте ја.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: