Рецепти
Боранија со зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен вегетаријански ручек за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(1 Килограм)

Морков(2 )

Зелена пиперка(2 )

Домат(2 )

Кромид(3 Главици)

Лук(1 Главица)

Сирење(тврдо 200 грама )

Јаболков оцет(1 Супена лажица)

Јајце(3 )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Боранијата исчистете ја од врвовите, исечкајте ја на половинки, ставете ја во огноотпорен сад и полијте ја со вода.
  2. Потоа додајте ги ситно исечканите моркови, излупените домати, пиперките, лукот, сол и бибер. Ставете го садот на рингла да зоврие водата.
  3. Кога ќе зоврие водата, додајте го ситно исечканиот кромид и гответе додека боранијата омекне. При варењето, постепено додавајте вода.
  4. Пред крајот откако боранијата речиси ќе се свари, додајте го иситнетото сирење и говете уште 10 минути.
  5. Тргнете од оган и додајте ги изматените јајца во јадењето, па вратете на рингла уште неколку минути, мешајте за да се соединат јајцата со јадењето.
  6. Додајте го оцетот и послужете го јадењето топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: