Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Бела чорба од пилешко месо со зеленчук за вкусно и лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(250 Грама)

Грашок(100 грама (замрзнат) )

Бибер

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(50 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(2 Децилитри)

Морков(200 Грама)

Брокула(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Кромид(100 Грама)

Црвена пиперка(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере се загреваат 3 лажици масло, па се пржи ситно сечкан кромид со лажиче шеќер.
  2. Се додава сечкано бело месо и уште малку се динста, а потоа се додаваат грашакот, сечканата црвена пиперка, боранијата, пченката, брокулата и сечканиот морков.
  3. Се додава вода и се вари на тивок оган околу 60 минути.
  4. Млекото се мати со нишесте, вегета и бибер, па се додава во чорбата.
  5. Кога добро ќе се згусне, чорбата се трга од оган и се служи со павлака.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: