Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Бела чорба од пилешко месо со зеленчук за вкусно и лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(250 Грама)

Грашок(100 грама (замрзнат) )

Бибер

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(50 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(2 Децилитри)

Морков(200 Грама)

Брокула(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Кромид(100 Грама)

Црвена пиперка(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере се загреваат 3 лажици масло, па се пржи ситно сечкан кромид со лажиче шеќер.
  2. Се додава сечкано бело месо и уште малку се динста, а потоа се додаваат грашакот, сечканата црвена пиперка, боранијата, пченката, брокулата и сечканиот морков.
  3. Се додава вода и се вари на тивок оган околу 60 минути.
  4. Млекото се мати со нишесте, вегета и бибер, па се додава во чорбата.
  5. Кога добро ќе се згусне, чорбата се трга од оган и се служи со павлака.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: