Рецепти
Бела чорба
Бела чорба од пилешко месо со зеленчук за вкусно и лесно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(250 Грама)
Грашок(100 грама (замрзнат) )
Шеќер(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Супена лажица)
Масло(3 Супени лажици)
Нишесте (пченкарен скроб)(50 Грама)
Павлака(2 Децилитри)
Млеко(2 Децилитри)
Морков(200 Грама)
Брокула(200 Грама)
Пченка(100 Грама)
Боранија(100 Грама)
Кромид(100 Грама)
Црвена пиперка(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Во тенџере се загреваат 3 лажици масло, па се пржи ситно сечкан кромид со лажиче шеќер.
- Се додава сечкано бело месо и уште малку се динста, а потоа се додаваат грашакот, сечканата црвена пиперка, боранијата, пченката, брокулата и сечканиот морков.
- Се додава вода и се вари на тивок оган околу 60 минути.
- Млекото се мати со нишесте, вегета и бибер, па се додава во чорбата.
- Кога добро ќе се згусне, чорбата се трга од оган и се служи со павлака.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во