Рецепти
Бела чорба Ана Ѓорова

Бела чорба од пилешко месо со зеленчук за вкусно и лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(250 Грама)

Грашок(100 грама (замрзнат) )

Бибер

Шеќер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Масло(3 Супени лажици)

Нишесте (пченкарен скроб)(50 Грама)

Павлака(2 Децилитри)

Млеко(2 Децилитри)

Морков(200 Грама)

Брокула(200 Грама)

Пченка(100 Грама)

Боранија(100 Грама)

Кромид(100 Грама)

Црвена пиперка(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во тенџере се загреваат 3 лажици масло, па се пржи ситно сечкан кромид со лажиче шеќер.
  2. Се додава сечкано бело месо и уште малку се динста, а потоа се додаваат грашакот, сечканата црвена пиперка, боранијата, пченката, брокулата и сечканиот морков.
  3. Се додава вода и се вари на тивок оган околу 60 минути.
  4. Млекото се мати со нишесте, вегета и бибер, па се додава во чорбата.
  5. Кога добро ќе се згусне, чорбата се трга од оган и се служи со павлака.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: