Рецепти
Леб со семки од тиква (хроно) Ана Ѓорова

Органски леб без квасец. Предлог: за овој рецепт може да комбинирате половина овесно брашно и јачменово брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(4 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Семки од тиква(2 Супени лажици)

Чиа семе(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Лимон(1 )

Вода(5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во сад измешајте брашно, сол, чиа семе и семки од тиква. Постепено додавајте млака вода за да добиете густа и леплива смеса. Садот покријте го со крпа и оставете го да отстои на собна температура околу 2 часа.
  2. Додајте прашак за печиво и сода бикарбона, убаво промешајте, а потоа исцедете свеж сок од лимон и промешајте повторно.
  3. Ставете хартија за печење во огноотпорен сад и ставете маслиново масло, па додајте ја смесата и печете на 180 степени  45 – 60 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: