Рецепти
Леб со семки од тиква (хроно) Ана Ѓорова

Органски леб без квасец. Предлог: за овој рецепт може да комбинирате половина овесно брашно и јачменово брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(4 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Семки од тиква(2 Супени лажици)

Чиа семе(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Лимон(1 )

Вода(5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во сад измешајте брашно, сол, чиа семе и семки од тиква. Постепено додавајте млака вода за да добиете густа и леплива смеса. Садот покријте го со крпа и оставете го да отстои на собна температура околу 2 часа.
  2. Додајте прашак за печиво и сода бикарбона, убаво промешајте, а потоа исцедете свеж сок од лимон и промешајте повторно.
  3. Ставете хартија за печење во огноотпорен сад и ставете маслиново масло, па додајте ја смесата и печете на 180 степени  45 – 60 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: