Рецепти
Билјаши Ана Ѓорова

Украински рецепт за полнето, пржено тесто со месо за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(40 Грама)

Сол

Шеќер

Брашно(1 Килограм)

Јајце(2 за тестото )

Млеко(2 Чаши)

Мешано мелено месо(100-200 Грама)

Кромид(1 Главица)

Јајце(1 за полнење на билјашите )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во длабок сад се става ситно издробен квасец, се додава малку топло млеко, 1 лажица сол, половина лажица шеќер и 5 лажици брашно.
  2. Смесата добро се меша, садот се покрива со капак и тестото се остава да нарасне 1 час.
  3. Во истата смеса потоа се додава малку масло, 2 јајца, 2 чаши топло млеко и 1 кг брашно.
  4. Се меша, тестото се вади од садот и добро се меси со раце. Се остава да стаса уште 1 час.
  5. Готовото тесто се развлекува во форма на долгнавест ролат кој се сече на коцки.
  6. Меленото месо добро се меша со ситно сечкан кромид, јајце и сол по вкус.
  7. Од секоја коцка од тестото се прават топчиња во чија внатрешност се става месо и се обликуваат билјашите.
  8. Потоа се пржат во длабок сад со поголемо количество масло додека добијат златножолта боја. Се сервираат со салата по вкус.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: