Рецепти
Боранија на француски начин Ана Ристеска

Вкусен рецепт кој може да се јаде само така или како додаток на каков вид бил месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(зелена 450 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Сол

Шеќер

Маргарин

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Боранијата се обарува во солена вода.
  2. Кромидот се сечка ситно, потоа го ставаме во тава со маргарин, додаваме 2-3 кафени лажици шеќер и пржиме додека се зацрвени (карамелизира).
  3. Боранијата ја цедиме и ја додаваме во тавата со карамелизираниот кромид, додаваме уште малку маргарин, пржиме на среден оган и мешаме цело време (се додава сол по вкус).
  4. Кога боранијата ќе омекне, се трга од оган.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: