Рецепти
Боранија на француски начин Ана Ристеска

Вкусен рецепт кој може да се јаде само така или како додаток на каков вид бил месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Боранија(зелена 450 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Сол

Шеќер

Маргарин

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Боранијата се обарува во солена вода.
  2. Кромидот се сечка ситно, потоа го ставаме во тава со маргарин, додаваме 2-3 кафени лажици шеќер и пржиме додека се зацрвени (карамелизира).
  3. Боранијата ја цедиме и ја додаваме во тавата со карамелизираниот кромид, додаваме уште малку маргарин, пржиме на среден оган и мешаме цело време (се додава сол по вкус).
  4. Кога боранијата ќе омекне, се трга од оган.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: