Рецепти
Боранија на француски начин
Вкусен рецепт кој може да се јаде само така или како додаток на каков вид бил месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Боранијата се обарува во солена вода.
- Кромидот се сечка ситно, потоа го ставаме во тава со маргарин, додаваме 2-3 кафени лажици шеќер и пржиме додека се зацрвени (карамелизира).
- Боранијата ја цедиме и ја додаваме во тавата со карамелизираниот кромид, додаваме уште малку маргарин, пржиме на среден оган и мешаме цело време (се додава сол по вкус).
- Кога боранијата ќе омекне, се трга од оган.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во