Рецепти
Брауни со тиквички (детско катче) Ана Ристеска

Превкусен и креативен начин да вметнете зеленчук во храната на вашите деца. Тиквичките нема ни да се осетат и со сигурност повторно ќе ги направите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(225 Грама)

Билно масло(125 Милилитри)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Брашно(300 Грама)

Какао(1/4 Чаша)

Јајце(2 )

Сол(1 Кафена лажица)

Тиквичка(2 )

Црно чоколадо(1 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подговува за помалку од 45 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени. Тавче за печење обвиткајте го со харија за печење.
  2. Во сад ставете ги шеќерот, маслото, ванилата, брашното, какаото, јајцата и солта и убаво промешајте.
  3. Додајте ги изренданите тиквички и чоколадото исечкано на коцкичи и повторно промешајте.
  4. Сипете ја смесата во тавата за печење и печете 30-35 минути.
  5. Кога ќе биде готово исечете го браунито на коцки и поросете го со шеќер во прав.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: