Рецепти
Браунис со оризово брашно Ана Ѓорова

Чоколадни колачи на едноставен начин што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оризово брашно(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(170-200 Грама)

Несолен путер(113 Грама)

Млеко(3 Чаши)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Во сад измешајте ги брашното, шеќерот, содата и солта.
  3. На пареа растопете ги путерот и чоколадото. Не мора чоколадото да го топите целосно, нека има неколку парченца нерастопени.
  4. Додајте ги млекото, јајцата и екстрактот од ванила во смесата со чоколадото и матете со жица додека убаво се соединат.
  5. Чоколадната смеса претурете ја во смесата со брашното и продолжете да матите со жицата за да нема грутки.
  6. Смесата претурете ја во четвртаст плех врз намастена хартија за печење и печете го колачот во загреаната рерна околу 45-50 минути.
  7. Со помош на хартијата за печење, извадете го печениот колач и оставете го на работната маса да се излади, а потоа исечете го на коцки и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: