Рецепти
Браунис со оризово брашно Ана Ѓорова

Чоколадни колачи на едноставен начин што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Оризово брашно(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Сода бикарбона(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Црно чоколадо(170-200 Грама)

Несолен путер(113 Грама)

Млеко(3 Чаши)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180°C.
  2. Во сад измешајте ги брашното, шеќерот, содата и солта.
  3. На пареа растопете ги путерот и чоколадото. Не мора чоколадото да го топите целосно, нека има неколку парченца нерастопени.
  4. Додајте ги млекото, јајцата и екстрактот од ванила во смесата со чоколадото и матете со жица додека убаво се соединат.
  5. Чоколадната смеса претурете ја во смесата со брашното и продолжете да матите со жицата за да нема грутки.
  6. Смесата претурете ја во четвртаст плех врз намастена хартија за печење и печете го колачот во загреаната рерна околу 45-50 минути.
  7. Со помош на хартијата за печење, извадете го печениот колач и оставете го на работната маса да се излади, а потоа исечете го на коцки и послужете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: