Рецепти
Брзи чоколадни колачиња Ана Ѓорова

Декоративни чоколадни колачиња на кои нема да им одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Црно чоколадо(120 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(1.5 Чаша)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Измешајте го брашното, какаото, печивото и солта во сад и мешајте со жица за матење додека добиете хомогена смеса.
  3. Настрана во сад растопете го чоколадото со путерот и додајте го шеќерот, ванилата и јајцата.
  4. Мешајте ја смесата додека убаво се соедини и потоа додајте го брашното и какаото.
  5. Откако ќе добиете убава смеса, додајте ги чоколадните трошки и промешајте. Може да додадете и чоколадни бонбони во разни бои.
  6. Од смесата формирајте топчиња и ставете ги во плех врз хартија за печење. Малку сплескајте ги со рацете и печете го 12-15 минути во загреаната рерна.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: