Рецепти
Брзи чоколадни колачиња Ана Ѓорова

Декоративни чоколадни колачиња на кои нема да им одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Црно чоколадо(120 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(1.5 Чаша)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Измешајте го брашното, какаото, печивото и солта во сад и мешајте со жица за матење додека добиете хомогена смеса.
  3. Настрана во сад растопете го чоколадото со путерот и додајте го шеќерот, ванилата и јајцата.
  4. Мешајте ја смесата додека убаво се соедини и потоа додајте го брашното и какаото.
  5. Откако ќе добиете убава смеса, додајте ги чоколадните трошки и промешајте. Може да додадете и чоколадни бонбони во разни бои.
  6. Од смесата формирајте топчиња и ставете ги во плех врз хартија за печење. Малку сплескајте ги со рацете и печете го 12-15 минути во загреаната рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: