Рецепти
Брзи чоколадни колачиња Ана Ѓорова

Декоративни чоколадни колачиња на кои нема да им одолеете

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/2 Чаша)

Прашок за печиво(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Црно чоколадо(120 Грама)

Путер(120 Грама)

Шеќер(1.5 Чаша)

Јајце(2 )

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Чоколадни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 170 степени.
  2. Измешајте го брашното, какаото, печивото и солта во сад и мешајте со жица за матење додека добиете хомогена смеса.
  3. Настрана во сад растопете го чоколадото со путерот и додајте го шеќерот, ванилата и јајцата.
  4. Мешајте ја смесата додека убаво се соедини и потоа додајте го брашното и какаото.
  5. Откако ќе добиете убава смеса, додајте ги чоколадните трошки и промешајте. Може да додадете и чоколадни бонбони во разни бои.
  6. Од смесата формирајте топчиња и ставете ги во плех врз хартија за печење. Малку сплескајте ги со рацете и печете го 12-15 минути во загреаната рерна.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: