Рецепти
Бурек коцки Ана Ристеска

Домашен бурек со месо и павлака како вкусен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кисела павлака(500 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Магдонос

Јајце(5 )

Вегета(1 Кафена лажица)

Газирана вода(500 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на загреано масло во тава на оган. Откако кромидот ќе омекне го додаваме меленото месо. Мешаме со лажица.
  2. Магдоносот ситно го сечкаме и го додаваме во тавата со испрженото месо. Додаваме вегета, посолуваме, наросуваме бибер и промешуваме.
  3. Во длабок сад со жица ги матиме јајцата. Ја додаваме павлаката и промешуваме. Посолуваме, ја додаваме газираната вода и мешаме додека смесата не се соедини.
  4. Во тава за печење намрсена со масло ставаме 2 кори свиткани во големина на тавата. Врз нив нанесуваме од филот од мелено месо. Повторно ставаме 2 свиткани кори и нанесуваме фил. Истата постапка ја повторуваме додека не ги потрошиме сите кори и целиот фил.
  5. Го сечеме бурекот на коцки и го преливаме со мешавината од јајца, павлака и газирана вода.
  6. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 45 минути на 180 степени и ја вадиме од рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: