Рецепти
Бурек со сирење и јаболко Ана Ѓорова

Уникатен рецепт за бурек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Масло(6 Супени лажици)

Сирење(400 Грама)

Јаболко(3 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Вода(6 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Тавата за печење на бурекот обложете ја со мрсна хартија и ставете половина од корите да бидат надвор од тавата за да ја виткате питата.
  2. Корите попрскајте ги со 2 лажици вода и 2 лажици масло.
  3. Најпрвин ставете половина од дробеното сирење и половина од ренданите јаболки и нив попрскајте ги со 2 лажици шеќер.
  4. Ставете повторно ред од корите што останаа и повторете ја постапката со попрскување со вода и масло и филувањето.
  5. Кога ќе завршите со филувањето, земете од корите што излегуваа од тавата и виткајте ги навнатре во тавата една по една.
  6. Исто така и одозгора попрскајте го бурекот со вода и масло и ставете го да се пече од половина час до 40 минути додека не добие убава боја.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: