Рецепти
Бургер од црн грав Ана Ристеска

Веганска плескавица со црн грав и киноа, деликатес кој ќе го подготвите за неполни 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн грав(1 конзерва )

Киноа зрна(2 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Црвена бабура(1/2 )

Кумин(1/4 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Лебни трошки(1 Чаша)

Магдонос(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тавче загрејте го маслото и додајте ја бабурата, кумин семето и пиперот. Гответе неколку минути, а потоа додајте ги лукот и морската сол и гответе уште 1-2 минути. Тргнете ги од оган и ставете ги на страна.
  2. Во блендер ставете го гравот, оладената бабура во сос која веќе ја подготвивме, пипер и сол и убаво изблендирајте се.
  3. Потоа додајте ја сварената киноа и магдоносот и повторно изблендирајте се.
  4. Од смесата формирајте плескавици со големина по желба.
  5. Ставете ги во фрижидер да се оладат 10 минути. Потоа извадете ги, тркалајте ги во лебни трошки и пржете ги на загреано масло 3 минути од секоја страна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: