Рецепти
Бургер од црн грав Ана Ристеска

Веганска плескавица со црн грав и киноа, деликатес кој ќе го подготвите за неполни 30 минути

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн грав(1 конзерва )

Киноа зрна(2 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Црвена бабура(1/2 )

Кумин(1/4 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/2 Кафена лажица)

Морска сол(1/4 Кафена лажица)

Лебни трошки(1 Чаша)

Магдонос(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Во тавче загрејте го маслото и додајте ја бабурата, кумин семето и пиперот. Гответе неколку минути, а потоа додајте ги лукот и морската сол и гответе уште 1-2 минути. Тргнете ги од оган и ставете ги на страна.
  2. Во блендер ставете го гравот, оладената бабура во сос која веќе ја подготвивме, пипер и сол и убаво изблендирајте се.
  3. Потоа додајте ја сварената киноа и магдоносот и повторно изблендирајте се.
  4. Од смесата формирајте плескавици со големина по желба.
  5. Ставете ги во фрижидер да се оладат 10 минути. Потоа извадете ги, тркалајте ги во лебни трошки и пржете ги на загреано масло 3 минути од секоја страна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: