Рецепти
Бурито со мешано месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од пилешко и свинско месо за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо исечкајте го на ситни коцкички и пржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Пилешкиот стек исто така се сечка на ситни коцкички и се става во друга тава да се пржи. Се зачинува со вегета.
  3. Во трет сад се пржи ситно исечканиот кромид, па откако ќе омекне, се додаваат ситно исечканите пиперки и излупените и исечкани домати.
  4. Се зачинува со сол, бибер и со лутите зачини, се меша, па се додаваат и испржените меса.
  5. На секоја тортиља се ставаат по 2-3 лажици од испржената смеса, се виткаат и се сервираат.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: