Рецепти
Бурито со мешано месо Ана Ѓорова

Лесен ручек од пилешко и свинско месо за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо исечкајте го на ситни коцкички и пржете го на загреано масло во тава на оган.
  2. Пилешкиот стек исто така се сечка на ситни коцкички и се става во друга тава да се пржи. Се зачинува со вегета.
  3. Во трет сад се пржи ситно исечканиот кромид, па откако ќе омекне, се додаваат ситно исечканите пиперки и излупените и исечкани домати.
  4. Се зачинува со сол, бибер и со лутите зачини, се меша, па се додаваат и испржените меса.
  5. На секоја тортиља се ставаат по 2-3 лажици од испржената смеса, се виткаат и се сервираат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: