Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт погоден за сечии желби.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(3 Чаши)

Кокосово млеко(3/4 Чаша)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути.

  1. Ставете го чоколадото исечкано на мали коцки во голем сад.
  2. Соединете ги кокосовото млеко и масло од кокос во мало тенџере и доведете ја смесата до вриење, со повремено мешање за кокосово масло да се стопи целосно, а млекото да се загрее рамномерно.
  3. Истурете го топлото кокосово млеко и масло врз парчињата чоколадо и оставете да отстојат 2 минути. Мешајте додека чоколадото не се стопи и сите состојки не се соединат.
  4. Во тава за печење на мафини, ставете хартиени корпички и наполнете ги со чоколадната смеса. По желба поросете ги со морска сол.
  5. Така подготвената тава ставете ја во замрзнувач 1 час или во фрижидер 2-3 часа.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: