Рецепти
Чоколаден фаџ Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт погоден за сечии желби.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црно чоколадо(3 Чаши)

Кокосово млеко(3/4 Чаша)

Кокосово масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 10 минути.

  1. Ставете го чоколадото исечкано на мали коцки во голем сад.
  2. Соединете ги кокосовото млеко и масло од кокос во мало тенџере и доведете ја смесата до вриење, со повремено мешање за кокосово масло да се стопи целосно, а млекото да се загрее рамномерно.
  3. Истурете го топлото кокосово млеко и масло врз парчињата чоколадо и оставете да отстојат 2 минути. Мешајте додека чоколадото не се стопи и сите состојки не се соединат.
  4. Во тава за печење на мафини, ставете хартиени корпички и наполнете ги со чоколадната смеса. По желба поросете ги со морска сол.
  5. Така подготвената тава ставете ја во замрзнувач 1 час или во фрижидер 2-3 часа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: