Рецепти
Чоколаден мозаик Ана Ѓорова

Непечена торта од бело и црно чоколадо што изгледа доста креативно и може да ја подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бисквити(150 Грама)

Млеко(300 Милилитри)

Нескафе(1 Супена лажица)

Рум(1 Супена лажица)

Желатин(10 Грама)

Хопла(200 Грама)

Кисела павлака(400 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Бело чоколадо(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Желатинот се прелева со 5 лажици ладна вода и се остава да набабри.
  2. На пареа се топи белото чоколадо и 100 дл слатка павлака, а посебно црвното чоколадо со 100 дл слатка павлака.
  3. Во растопените чоколади се додава желатинот поделен еднакво и по 200 мл кисела павлака, па полека се промешуваат за да се добијат двете смеси.
  4. Во белиот дел се додава 1 лажица рум, а во црниот нескафе.
  5. Бисквитите се натопуваат во млекото и се редат во калап или во мало плехче една до друга.
  6. Одозгора се филуваат бисквитите наизменично со белата и црната смеса додека не се потрошат и двете смеси.
  7. Колачот се става во фрижидер да се стврдне, околу 3 часа, па се сече на коцки и се служи.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: