Рецепти
Чоколадно брауни Ана Ѓорова

Идеален рецепт за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(185 Грама)

Црно чоколадо(185 Грама)

Брашно(85 Грама)

Шеќер(280 Грама)

Какао(40 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Млечно чоколадо(50 Грама)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин, се топат путерот и црното чоколадо на тивко. Додека путерот и чоколадото се ладат, рерната се загрева на 180 степени.
  2. Се мешаат брашното и какаото за да нема грутки.
  3. Белото и млечното чоколадо се сечат на ситни коцки.
  4. Јајцата се мешаат со шеќерот со миксер 5 минути на најсилна температура.
  5. Се мешаат смесата со топеното чоколадо со онаа од јајцата и шеќерот. Потоа, се додава смесата со брашното и какаото како и коцките од бело и млечно чоколадо.
  6. Откога сè убаво ќе се измеша, смесата се става во подмачкана тава за печење и се пече 15-20 минути.
Чоколадни палачинки
Колач од моркови со крем
Чоколаден брауни колач со малини
Леб од тиква
Фаџ со суви смокви
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Вегански чизкејк со боровинки
Тарт со круши и малини
Американски овесни палачинки
Мохито со лубеница
Мохито со ананас
Мохито со малини
Чизкејк со лубеница
Нутела мафини
Палачинки со лимон и афион
Торта од лимон и боровници
Чизкејк со цреши
Каипироска коктел со јагоди
Мус од јагоди
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Пинаколада
Орео милкшејк
Куба либре коктел
Браунис со орео колачи
Мохито
Американски палачинки во сос од јагоди
Колачи на стапче
Чоколаден фаџ
Американски палачинки со овошје

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: