Рецепти
Чоколадно брауни Ана Ѓорова

Идеален рецепт за десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Несолен путер(185 Грама)

Црно чоколадо(185 Грама)

Брашно(85 Грама)

Шеќер(280 Грама)

Какао(40 Грама)

Бело чоколадо(50 Грама)

Млечно чоколадо(50 Грама)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Најпрвин, се топат путерот и црното чоколадо на тивко. Додека путерот и чоколадото се ладат, рерната се загрева на 180 степени.
  2. Се мешаат брашното и какаото за да нема грутки.
  3. Белото и млечното чоколадо се сечат на ситни коцки.
  4. Јајцата се мешаат со шеќерот со миксер 5 минути на најсилна температура.
  5. Се мешаат смесата со топеното чоколадо со онаа од јајцата и шеќерот. Потоа, се додава смесата со брашното и какаото како и коцките од бело и млечно чоколадо.
  6. Откога сè убаво ќе се измеша, смесата се става во подмачкана тава за печење и се пече 15-20 минути.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: