Рецепти
Чоколадно брауни
Идеален рецепт за десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Американска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Несолен путер(185 Грама)
Црно чоколадо(185 Грама)
Брашно(85 Грама)
Шеќер(280 Грама)
Какао(40 Грама)
Бело чоколадо(50 Грама)
Млечно чоколадо(50 Грама)
Јајце(3 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Најпрвин, се топат путерот и црното чоколадо на тивко. Додека путерот и чоколадото се ладат, рерната се загрева на 180 степени.
- Се мешаат брашното и какаото за да нема грутки.
- Белото и млечното чоколадо се сечат на ситни коцки.
- Јајцата се мешаат со шеќерот со миксер 5 минути на најсилна температура.
- Се мешаат смесата со топеното чоколадо со онаа од јајцата и шеќерот. Потоа, се додава смесата со брашното и какаото како и коцките од бело и млечно чоколадо.
- Откога сè убаво ќе се измеша, смесата се става во подмачкана тава за печење и се пече 15-20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во