Рецепти
Чорба од грав и чадена сланина Ана Ѓорова

Вкусен и гурмански ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(500 Грама)

Грав(250 Грама)

Компир(3 )

Морков(4 )

Пашканат(1 корен )

Кромид(3 Главици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот и ликот ситно исечкајте ги, а коренот од пашканат и компирите (претходно излупени) на коцки. Морковот исечкајте го на тенки полукругови, а сланината на покрупно.
  2. Во тенџерето со полусварениот грав додајте половина од кромидот и промешајте.
  3. На загреано масло во тава на оган испржете го преостанатиот кромид, па кога ќе омекне додајте ги морковот и пашканатот.
  4. Откако ќе се запржат, додајте ги сланината, компирите и лукот. Зачинете со сол, бибер и црвен пипер по вкус.
  5. Содржината од тавата додајте ја во тенџерето на оган, промешајте и варете 30 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: