Рецепти
Чорба од грав и чадена сланина Ана Ѓорова

Вкусен и гурмански ручек. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(500 Грама)

Грав(250 Грама)

Компир(3 )

Морков(4 )

Пашканат(1 корен )

Кромид(3 Главици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот и ликот ситно исечкајте ги, а коренот од пашканат и компирите (претходно излупени) на коцки. Морковот исечкајте го на тенки полукругови, а сланината на покрупно.
  2. Во тенџерето со полусварениот грав додајте половина од кромидот и промешајте.
  3. На загреано масло во тава на оган испржете го преостанатиот кромид, па кога ќе омекне додајте ги морковот и пашканатот.
  4. Откако ќе се запржат, додајте ги сланината, компирите и лукот. Зачинете со сол, бибер и црвен пипер по вкус.
  5. Содржината од тавата додајте ја во тенџерето на оган, промешајте и варете 30 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: