Рецепти
Чорба од риба и ракчиња Ана Ѓорова

Необичен рецепт за рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Ракчиња(200 Грама)

Праз(1 )

Морков(1 )

Кромид(1 )

Магдонос

Павлака(1 Чаша)

Јајце(5 )

Доматен сос(150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата варете ја во тенџере на оган со сечканиот праз, морков, 1/4 кромид, магдонос и сол најмалку 15 минути.
  2. Настрана во друго тенџере со вода на оган ставете ги рачињата и варете ги неколку минути, потоа исцедете ги и исчистете ги.
  3. Варената риба исцедете ја и исчистете ја од кожата, коските и перките, па исечкајте ја.
  4. Во друг сад измешајте ги павлаката, сосот од домати и јајцата; додајте сол, бибер и изблендирајте ги заедно со исчистените ракчиња.
  5. Додајте ја и рибата и повторно изблендирајте.
  6. Целата изблендирана содржина вратете ја во тенџере и доварете ја чорбата уште половина час.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: