Рецепти
Чорба од риба и ракчиња Ана Ѓорова

Необичен рецепт за рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Ракчиња(200 Грама)

Праз(1 )

Морков(1 )

Кромид(1 )

Магдонос

Павлака(1 Чаша)

Јајце(5 )

Доматен сос(150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата варете ја во тенџере на оган со сечканиот праз, морков, 1/4 кромид, магдонос и сол најмалку 15 минути.
  2. Настрана во друго тенџере со вода на оган ставете ги рачињата и варете ги неколку минути, потоа исцедете ги и исчистете ги.
  3. Варената риба исцедете ја и исчистете ја од кожата, коските и перките, па исечкајте ја.
  4. Во друг сад измешајте ги павлаката, сосот од домати и јајцата; додајте сол, бибер и изблендирајте ги заедно со исчистените ракчиња.
  5. Додајте ја и рибата и повторно изблендирајте.
  6. Целата изблендирана содржина вратете ја во тенџере и доварете ја чорбата уште половина час.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: