Рецепти
Чорба од риба и ракчиња
Необичен рецепт за рибја чорба за вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Речна риба(1 Килограм)
Ракчиња(200 Грама)
Праз(1 )
Морков(1 )
Кромид(1 )
Павлака(1 Чаша)
Јајце(5 )
Доматен сос(150 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Рибата варете ја во тенџере на оган со сечканиот праз, морков, 1/4 кромид, магдонос и сол најмалку 15 минути.
- Настрана во друго тенџере со вода на оган ставете ги рачињата и варете ги неколку минути, потоа исцедете ги и исчистете ги.
- Варената риба исцедете ја и исчистете ја од кожата, коските и перките, па исечкајте ја.
- Во друг сад измешајте ги павлаката, сосот од домати и јајцата; додајте сол, бибер и изблендирајте ги заедно со исчистените ракчиња.
- Додајте ја и рибата и повторно изблендирајте.
- Целата изблендирана содржина вратете ја во тенџере и доварете ја чорбата уште половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во