Рецепти
Чорба од риба и ракчиња Ана Ѓорова

Необичен рецепт за рибја чорба за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Ракчиња(200 Грама)

Праз(1 )

Морков(1 )

Кромид(1 )

Магдонос

Павлака(1 Чаша)

Јајце(5 )

Доматен сос(150 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Рибата варете ја во тенџере на оган со сечканиот праз, морков, 1/4 кромид, магдонос и сол најмалку 15 минути.
  2. Настрана во друго тенџере со вода на оган ставете ги рачињата и варете ги неколку минути, потоа исцедете ги и исчистете ги.
  3. Варената риба исцедете ја и исчистете ја од кожата, коските и перките, па исечкајте ја.
  4. Во друг сад измешајте ги павлаката, сосот од домати и јајцата; додајте сол, бибер и изблендирајте ги заедно со исчистените ракчиња.
  5. Додајте ја и рибата и повторно изблендирајте.
  6. Целата изблендирана содржина вратете ја во тенџере и доварете ја чорбата уште половина час.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: