Рецепти
Чорба од зајак со шампињони Ана Ѓорова

Вкусна, кремаста чорба од печурки и зајак. Пред подготовка на рецептот, потребно е зајакот да отстои два дена во маринадата на ладно место.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(2 Килограми)

Кромид(3 Главици)

Супа од печурки(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Компир(2 )

Морков(4 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Вода(1 Литар)

Оцет(2 Децилитри)

Магдонос(2 Китки)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. За подготовка на маринадата, ви се потребни следните сосотојки: 1 литар зовриена вода, оцет, 2 моркови, магдонос, 2 главици кромид и бибер.
  2. Месото два дена пред приготувањето оставете го да стои во изладена маринада на ладно место. По два дена извадете го и зачинете го со бибер и зачини по желба.
  3. Останатата главица кромид испржете ја, додајте зачини, 2 рендани моркови, исечкани компир и лук. Додајте мелен пипер и полијте со маринадата.
  4. Потоа додајте ги шампињоните, а пред крај на готвењето и супата од шампињони. По желба згуснете со брашно.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: