Рецепти
Чорба од зајак со шампињони Ана Ѓорова

Вкусна, кремаста чорба од печурки и зајак. Пред подготовка на рецептот, потребно е зајакот да отстои два дена во маринадата на ладно место.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(2 Килограми)

Кромид(3 Главици)

Супа од печурки(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Компир(2 )

Морков(4 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Вода(1 Литар)

Оцет(2 Децилитри)

Магдонос(2 Китки)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. За подготовка на маринадата, ви се потребни следните сосотојки: 1 литар зовриена вода, оцет, 2 моркови, магдонос, 2 главици кромид и бибер.
  2. Месото два дена пред приготувањето оставете го да стои во изладена маринада на ладно место. По два дена извадете го и зачинете го со бибер и зачини по желба.
  3. Останатата главица кромид испржете ја, додајте зачини, 2 рендани моркови, исечкани компир и лук. Додајте мелен пипер и полијте со маринадата.
  4. Потоа додајте ги шампињоните, а пред крај на готвењето и супата од шампињони. По желба згуснете со брашно.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: