Рецепти
Динстан свински врат Ана Ѓорова

Богат ручек од свински врат со сланина и мешан зеленчук. Одлично оди со чаша црвено вино.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински врат(1 Килограм)

Димена сланина(100 Грама)

Свежи шампињони(100 Грама)

Компир(2 големи исечкани на коцки )

Пченка во конзерва(50 Грама)

Рендан кашкавал(100 Грама)

Кисела павлака(150 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Морков(1 )

Лук(3 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Црвен пипер

Бибер

Сол

Вегета

Рузмарин

Сув магдонос

Ловоров лист

Мајчина душичка

Домат(или кечап )

Бело вино(200 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Свинскиот врат се сечка на крупни парчиња и се става во огноотпорен сад.
  2. Се додаваат зачините по желба (може од сите набројани, но по малку), месото се меша со зачините, се додава исечкан лук и кромид и се остава 4 часа да отстои (може и подолго).
  3. Во огноотпорен, стаклен сад се додаваат чадената сланина исечкана на листови, кашкавалот, морковот, печурките, компирите, пченката, павлаката, сенфот и доматот. На крајот се налева вино и сето тоа добро се промешува.
  4. Огноотпорниот сад се поклопува со капак и се динста на 180 степени околу 150 минути додека да испари виното.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: