Рецепти
Динстани шницли со сенф Ана Ѓорова

Маринирани свински шницли со сенф и лук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(4 )

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(200 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Црвено вино(250 Милилитри)

Вегета(2 Супени лажици)

Доматен сос(100 Грама)

Ловоров лист(5 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Свинските шницли ги посолуваме и ги мачкаме со сенф. Така приготвени ги оставаме да отстојат 1 час.
  2. Потоа се валкаат во брашно и се пржат во тава на загреано масло.
  3. Испржените шницли се редат во тепсија. Се додава сечканиот лук, а потоа и сите зачини – солта и биберот, вегетата, ловоровите листови, како и доматното пире. На крај се прелеваат со црвеното вино.
  4. Шницлите се печат во загреана рерна околу 1 час. Може да ги сервирате со варен зеленчук по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: