Рецепти
Динстани шницли со сенф
Маринирани свински шницли со сенф и лук за вкусен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински шницли(4 )
Сенф(2 Супени лажици)
Брашно(200 Грама)
Лук(3 Чешниња)
Црвено вино(250 Милилитри)
Вегета(2 Супени лажици)
Доматен сос(100 Грама)
Ловоров лист(5 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Свинските шницли ги посолуваме и ги мачкаме со сенф. Така приготвени ги оставаме да отстојат 1 час.
- Потоа се валкаат во брашно и се пржат во тава на загреано масло.
- Испржените шницли се редат во тепсија. Се додава сечканиот лук, а потоа и сите зачини – солта и биберот, вегетата, ловоровите листови, како и доматното пире. На крај се прелеваат со црвеното вино.
- Шницлите се печат во загреана рерна околу 1 час. Може да ги сервирате со варен зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во