Рецепти
Динстани шницли со сенф Ана Ѓорова

Маринирани свински шницли со сенф и лук за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински шницли(4 )

Сенф(2 Супени лажици)

Брашно(200 Грама)

Лук(3 Чешниња)

Црвено вино(250 Милилитри)

Вегета(2 Супени лажици)

Доматен сос(100 Грама)

Ловоров лист(5 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Свинските шницли ги посолуваме и ги мачкаме со сенф. Така приготвени ги оставаме да отстојат 1 час.
  2. Потоа се валкаат во брашно и се пржат во тава на загреано масло.
  3. Испржените шницли се редат во тепсија. Се додава сечканиот лук, а потоа и сите зачини – солта и биберот, вегетата, ловоровите листови, како и доматното пире. На крај се прелеваат со црвеното вино.
  4. Шницлите се печат во загреана рерна околу 1 час. Може да ги сервирате со варен зеленчук по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: