Рецепти
Домашен сок од домати Ана Ѓорова

Варениот сок од свежи домати употребувајте го при подготовка на јадења или пијте го

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(10 Килограми)

Сол(200 Грама)

Шеќер(200 Грама)

Конзерванс(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Доматите измијте ги и исчистете ги во внатрешноста од семките, а потоа сомелете ги на машина за мелење месо.
  2. Во тенџере на оган ставете ги мелените и пропасираните домати да се варат до посакуваната густина, па зачинете по вкус и додајте го конзервансот според упатството за употреба на пакувањето.
  3. Готовиот сок од домати веднаш претурете го во чисти, суви, стаклени шишиња, но по малку и внимателно за да не пукне стаклото од топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: