Рецепти
Домашен сок од вишни Ана Ѓорова

Вишната е благотворно овошје. Содржи кумарин кој помага да се намали склоноста на крвта кон згрутчување и со тоа се намалува ризикот од тромбоза. Исто така, го намалува крвниот притисок и ги зајакнува крвните садови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги вишните од семките и измијте ги. Додајте вода и лимонска киселина и оставете ги да отстојат на ладно место една недела.
  2. Процедете го сокот, додајте шеќер, промешајте и оставете ги вишните на ладно место да отстојат уште два дена.
  3. Претурете го сокот во стаклени шишиња и убаво затворете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: