Рецепти
Домашен сок од вишни Ана Ѓорова

Вишната е благотворно овошје. Содржи кумарин кој помага да се намали склоноста на крвта кон згрутчување и со тоа се намалува ризикот од тромбоза. Исто така, го намалува крвниот притисок и ги зајакнува крвните садови.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вишни(1 Килограм)

Шеќер(1.5 Килограм)

Вода(1 Литар)

Лимонска киселина(20 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 20 минути

  1. Исчистете ги вишните од семките и измијте ги. Додајте вода и лимонска киселина и оставете ги да отстојат на ладно место една недела.
  2. Процедете го сокот, додајте шеќер, промешајте и оставете ги вишните на ладно место да отстојат уште два дена.
  3. Претурете го сокот во стаклени шишиња и убаво затворете.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: