Рецепти
Домашни интегрални равиоли Ана Ѓорова

Домашни тестенини од бело и интегрално брашно со фил од урда и пармезан во домашен сос од домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се мешаат белото и интегралното брашно, се додаваат две јајца и 100 мл бело вино. Се меси за да се добие еластично тесто.
  2. Во урдата се додаваат едно јајце, пармезан и малку сол за да се добие фил за равиолите.
  3. Од тестото се развлекуваат две кори. Едната кора се премачкува со разматена жолчка и со мала лажичка се нанесуваат купчиња од филот.
  4. Со втората кора се покрива првата и со нож се сечат равиолите.
  5. Се оставаат малку да се исушат, а потоа се варат во зовриена и посолена вода 5 минути.
  6. Доматите ситно се сечкаат и се динстаат на путер заедно со вегетата и сувите мешани зачини (босилек, оригано). Се динста додека се добие посакуваната густина.
  7. Готовите равиоли се сервираат со рендан кашкавал и со сосот од домати.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: