Рецепти
Домашни равиоли со сирење Ана Ѓорова

Домашни полнети тестенини за вкусен ручек или вечера на италијански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Замесете тесто како за пита од јајцата, брашното, солта и водата.
  2. Потоа оставете го да отстои околу 30 минути малку да омекне, па расукајте кора со дебелина околу 2 мм.
  3. Од кората сечете квадратчиња со иста големина.
  4. Фил: пенасто изматете ја жолчката, додајте го фета сирењето и ситно исечканиот лук измешан со суви зачини. Добро промешајте ја смесата.
  5. На секое квадратче ставете по 1 лажичка од филот и тестото преклопете го во триаголник. Добро залепете ги краевите да не истече филот.
  6. Во тенџере на оган ставете 1 и пол литар вода да зоврие. Во водата ставете малку масло и посолете ја.
  7. Откако ќе зоврие водата, внимателно ставајте ги равиолите да се варат на умерен оган 15-20 минути со повремено мешање.
  8. Сварените равиоли исцедете ги во цедалка. Потоа се сервираат прелиени со павлака или со тартар сос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: