Рецепти
Егзотична торта Ана Ѓорова

Декоративна и вкусна торта што може да ја подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ванилин шеќер(1 пакетче (за бисквит кората) )

Маргарин(80 грама (за бисквит кората) )

Шеќер(40 грама (за бисквит кората) )

Брашно(125 грама (за бисквит кората) )

Мармалад од кајсии(400 грама (за пандишпанот) )

Вода(6 лажици топла (за пандишпанот) )

Прашок за печиво(1 пакетче (за пандишпанот) )

Ванилин шеќер(1 пакетче (за пандишпанот) )

Нишесте (пченкарен скроб)(50 грама (за пандишпанот) )

Брашно(100 грама (за пандишпанот) )

Шеќер(150 грама (за пандишпанот) )

Јајце(3 (за пандишпанот) )

Желатин(2 Пакувања)

Јагоди

Боровница

Киви

Портокал

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Со миксер се матат состојките за бисквит кората. Се замесува и се става во тавче број 26 да се пече.
  2. Пандишпан: јајцата се матат пенасто со 6 лажици врела вода. Им се додаваат шеќерот и ванилата, потоа и брашното, густинот и печивото.
  3. Пандишпанот се става да се пече и откако ќе се испече, се витка како ролат во влажна крпа. Ролатот се премачкува со мармалад од кајсии, се посипува со кокос и се сече на 15 парчиња.
  4. Бисквит-тестото се поставува на чинија за торта. Се мачка со мармалад од кајсии и врз него се редат парчињата ролат. Се филува со фил од пудинг од ванила, или пак, со матен шлаг.
  5. Врз филот се става овошје и се украсува по желба.
  6. Прелив: желатинот се раствара со 100 мл млака вода. Во сад се става 100 мл вода да зоврие, се истура растворениот желатин и се вари додека да стане проѕирен. Со постојано мешање се лади желатинот и се истура врз овошјето.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: