Рецепти
Егзотична торта Ана Ѓорова

Декоративна и вкусна торта што може да ја подготвите за разни пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ванилин шеќер(1 пакетче (за бисквит кората) )

Маргарин(80 грама (за бисквит кората) )

Шеќер(40 грама (за бисквит кората) )

Брашно(125 грама (за бисквит кората) )

Мармалад од кајсии(400 грама (за пандишпанот) )

Вода(6 лажици топла (за пандишпанот) )

Прашок за печиво(1 пакетче (за пандишпанот) )

Ванилин шеќер(1 пакетче (за пандишпанот) )

Нишесте (пченкарен скроб)(50 грама (за пандишпанот) )

Брашно(100 грама (за пандишпанот) )

Шеќер(150 грама (за пандишпанот) )

Јајце(3 (за пандишпанот) )

Желатин(2 Пакувања)

Јагоди

Боровница

Киви

Портокал

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Со миксер се матат состојките за бисквит кората. Се замесува и се става во тавче број 26 да се пече.
  2. Пандишпан: јајцата се матат пенасто со 6 лажици врела вода. Им се додаваат шеќерот и ванилата, потоа и брашното, густинот и печивото.
  3. Пандишпанот се става да се пече и откако ќе се испече, се витка како ролат во влажна крпа. Ролатот се премачкува со мармалад од кајсии, се посипува со кокос и се сече на 15 парчиња.
  4. Бисквит-тестото се поставува на чинија за торта. Се мачка со мармалад од кајсии и врз него се редат парчињата ролат. Се филува со фил од пудинг од ванила, или пак, со матен шлаг.
  5. Врз филот се става овошје и се украсува по желба.
  6. Прелив: желатинот се раствара со 100 мл млака вода. Во сад се става 100 мл вода да зоврие, се истура растворениот желатин и се вари додека да стане проѕирен. Со постојано мешање се лади желатинот и се истура врз овошјето.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: