Рецепти
Фетучини Алфредо Ана Ѓорова

Популарно италијанско јадење со сочен сос и со пармезан. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(1/2 Пакување)

Кромид(2 помали главици )

Рендан пармезан(1 кесичка )

Путер(2 Супени лажици)

Лук(1 мало чешне )

Хопла(2 чаши неутрална )

Магдонос

Суво оригано

Бибер

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тестенините се ставаат во зовриена вода, се варат 5 минути на средна температура, се тргаат од оган и се оставаат во самата вода да се доварат.
  2. Во друго тенџере се растопува путерот, па се пропржуваат ситно сечканите лук и кромид, се долива маслиновото масо и се пржи 1-2 минути.
  3. Се додаваат хоплата и зачините, тестенините се цедат и се додаваат во хоплата и сето тоа се доварува колку малку да се згусне смесата. Внимавајте да не се распаднат тестенините додека мешате со дрвена лажица.
  4. На крај се додаваат сечканиот магдонос и 1/2 пакетче пармезан и се меша.
  5. Откако хоплата ќе згусне, тргнете од оган и сервирајте го јадењето во чинија. Одозгора наросете со преостанатитот пармезан и свеж магдонос.
Колач со круши и бадеми
Лазањи со болоњезе сос
Кростата од бадеми со мармалад
Домашни равиоли со сирење
Канелони со пилешко месо
Ролнички со моцарела
Макарони салата со горгонзола
Домашни канелони со печурки и бешамел сос
Тиквички на милански начин
Фетучини со лосос сос
Кростата со кокос и чоколадо
Лазањи со печурки
Црвен песто сос
Пепероната
Брускети со тиквички
Пилешки ражничи со песто сос
Салата од макарони со кисели краставички и сирење
Шпагети со ќофтиња
Фритата со домати и пиперки
Семифредо со чоколадо
Лимончело
Полнети модри патлиџани
Капоната
Чиабата леб
Сладолед тирамису
Фокача џеновезе
Италијански ќофтиња
Тортелини со пилешко и песто
Домашна наполетанска пица
Бонет

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: