Рецепти
Фетучини Алфредо Ана Ѓорова

Популарно италијанско јадење со сочен сос и со пармезан. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фетучини(1/2 Пакување)

Кромид(2 помали главици )

Рендан пармезан(1 кесичка )

Путер(2 Супени лажици)

Лук(1 мало чешне )

Хопла(2 чаши неутрална )

Магдонос

Суво оригано

Бибер

Сол

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Тестенините се ставаат во зовриена вода, се варат 5 минути на средна температура, се тргаат од оган и се оставаат во самата вода да се доварат.
  2. Во друго тенџере се растопува путерот, па се пропржуваат ситно сечканите лук и кромид, се долива маслиновото масо и се пржи 1-2 минути.
  3. Се додаваат хоплата и зачините, тестенините се цедат и се додаваат во хоплата и сето тоа се доварува колку малку да се згусне смесата. Внимавајте да не се распаднат тестенините додека мешате со дрвена лажица.
  4. На крај се додаваат сечканиот магдонос и 1/2 пакетче пармезан и се меша.
  5. Откако хоплата ќе згусне, тргнете од оган и сервирајте го јадењето во чинија. Одозгора наросете со преостанатитот пармезан и свеж магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: