Рецепти
Филети од риба со зеленчук Ана Ѓорова

Рибји филети во рерна со компир, брокули, морков и топен кашкавал. Одличен ручек од риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 големи )

Коцка за супа-бујон(1 )

Морков(300 Грама)

Компир(200 Грама)

Брокула(300 Грама)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Лук(1-2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Кашкавал(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измиените рибји филети посолете ги и ставете ги да се варат на пареа со лимоновиот сок.
  2. Зеленчуците сварете ги посебно и исечете ги на тенки парчиња.
  3. Од водата каде што се вареа зеленчуците, сварете супа од 1 коцка.
  4. Во огноотпорен сад ставете ги сварените рибји филети и наредете го зеленчукот.
  5. Во сварената супа додајте исечкан лук и уште лимонов сок, рендан кашкавал и како прелив потурете врз рибата во огноотпорниот сад, одозгора изрендајте уште кашкавал и потпечете го јадењето во рерна.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: