Рецепти
Филети од риба со зеленчук
Рибји филети во рерна со компир, брокули, морков и топен кашкавал. Одличен ручек од риба.
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Рибји филети(2 големи )
Морков(300 Грама)
Компир(200 Грама)
Брокула(300 Грама)
Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)
Лук(1-2 Чешниња)
Сол(0.5 Кафена лажица)
Бибер(1 Прстофат)
Кашкавал(150 Грама)
Маслиново масло(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Измиените рибји филети посолете ги и ставете ги да се варат на пареа со лимоновиот сок.
- Зеленчуците сварете ги посебно и исечете ги на тенки парчиња.
- Од водата каде што се вареа зеленчуците, сварете супа од 1 коцка.
- Во огноотпорен сад ставете ги сварените рибји филети и наредете го зеленчукот.
- Во сварената супа додајте исечкан лук и уште лимонов сок, рендан кашкавал и како прелив потурете врз рибата во огноотпорниот сад, одозгора изрендајте уште кашкавал и потпечете го јадењето во рерна.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во