Рецепти
Филети од риба со зеленчук Ана Ѓорова

Рибји филети во рерна со компир, брокули, морков и топен кашкавал. Одличен ручек од риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 големи )

Коцка за супа-бујон(1 )

Морков(300 Грама)

Компир(200 Грама)

Брокула(300 Грама)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Лук(1-2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Кашкавал(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измиените рибји филети посолете ги и ставете ги да се варат на пареа со лимоновиот сок.
  2. Зеленчуците сварете ги посебно и исечете ги на тенки парчиња.
  3. Од водата каде што се вареа зеленчуците, сварете супа од 1 коцка.
  4. Во огноотпорен сад ставете ги сварените рибји филети и наредете го зеленчукот.
  5. Во сварената супа додајте исечкан лук и уште лимонов сок, рендан кашкавал и како прелив потурете врз рибата во огноотпорниот сад, одозгора изрендајте уште кашкавал и потпечете го јадењето во рерна.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: