Рецепти
Филети од риба со зеленчук Ана Ѓорова

Рибји филети во рерна со компир, брокули, морков и топен кашкавал. Одличен ручек од риба.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(2 големи )

Коцка за супа-бујон(1 )

Морков(300 Грама)

Компир(200 Грама)

Брокула(300 Грама)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Лук(1-2 Чешниња)

Сол(0.5 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

Кашкавал(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Измиените рибји филети посолете ги и ставете ги да се варат на пареа со лимоновиот сок.
  2. Зеленчуците сварете ги посебно и исечете ги на тенки парчиња.
  3. Од водата каде што се вареа зеленчуците, сварете супа од 1 коцка.
  4. Во огноотпорен сад ставете ги сварените рибји филети и наредете го зеленчукот.
  5. Во сварената супа додајте исечкан лук и уште лимонов сок, рендан кашкавал и како прелив потурете врз рибата во огноотпорниот сад, одозгора изрендајте уште кашкавал и потпечете го јадењето во рерна.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: