Рецепти
Француска мусака Ана Ѓорова

Мусака приготвена на француски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Колбас(4 )

Шунка(100 Грама)

Јајце(4 )

Павлака(200 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите сварете ги со лушпата или пак излупете ги и сварете ги во посолена вода.
  2. Во друг сад сварете ги јајцата, а колбасите варете ги неколку минути во врела вода.
  3. Компирот и колбасите исечете ги на тенки парчиња, а јајцата излупете ги и исечете ги на ист начин.
  4. Посолете ги компирите, ставете им малку вегета и измешајте ги.
  5. Намрсете со путер огноотпорен сад и додајте ред компири, па ред колбаси и на крај ред исечени јајца.
  6. Истата постапка повторете ја уште еднаш, а потоа финиширајте со ред компири и парчиња шунка или пршута.
  7. Изматете јајце, додајте му павлака и млеко и со добиената смеса прелијте го јадењето.
  8. Печете на 180 степени околу 40 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: