Рецепти
Француска мусака Ана Ѓорова

Мусака приготвена на француски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Колбас(4 )

Шунка(100 Грама)

Јајце(4 )

Павлака(200 Милилитри)

Млеко(100 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Компирите сварете ги со лушпата или пак излупете ги и сварете ги во посолена вода.
  2. Во друг сад сварете ги јајцата, а колбасите варете ги неколку минути во врела вода.
  3. Компирот и колбасите исечете ги на тенки парчиња, а јајцата излупете ги и исечете ги на ист начин.
  4. Посолете ги компирите, ставете им малку вегета и измешајте ги.
  5. Намрсете со путер огноотпорен сад и додајте ред компири, па ред колбаси и на крај ред исечени јајца.
  6. Истата постапка повторете ја уште еднаш, а потоа финиширајте со ред компири и парчиња шунка или пршута.
  7. Изматете јајце, додајте му павлака и млеко и со добиената смеса прелијте го јадењето.
  8. Печете на 180 степени околу 40 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: