Рецепти
Говедска бела чорба Ана Ѓорова

Можеби е потребно подолго време за нејзина подготовка, но чорбата е навистина вкусна и е одлично предјадење или главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(100 Грама)

Компир(250 Грама)

Ловоров лист(1 )

Масло(150 Милилитри)

Брашно(1,5 Супена лажица)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Јајце(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 140 минути

  1. Кромидот, компирот и морковот се лупат и се сечат на коцкички.
  2. Во тенџере се ставаат 2 литри вода, па се става месото (говедското месо може да биде и со коски), кромидот, морковот и ловоров лист. Се поклопува со капак и се остава да врие на тивко околу 90 минути.
  3. Откако месото ќе омекне, се вади од тенџерето и се остава да се излади. Се сечка на парчиња, па се враќа во тенџерето и се додаваат коцките компир. Се остава да се вари уште 30 минути.
  4. Во меѓувреме во тава се загрева масло, па на умерена температура се запржува брашното.
  5. Откако чорбата ќе се свари, се зачинува со сол и бибер по вкус и се запржува, па на крај се додава изматено јајце со павлака.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: