Рецепти
Гулаш од зајак Ана Ѓорова

Зајачкото месо содржи голема количина на белковини, лесно е сварливо и помага во стабилизација на метаболизмот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1.5 Килограми)

Путер(3 Супени лажици)

Кромид(3 Главици)

Кисела павлака(1 Пакување)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зајачкото месо се чисти и се сече на парчиња.
  2. Во растопениот путер се пржи кромидот, се додава месото, сол, бибер, се пропржува уште малку и се остава да се динста околу 20тина минути на тивок оган.
  3. Потоа се додава малку вода (или варена супа), се поклопува и се динста дополнително додека не омекне месото. Ако е потребно додајте уште течност.
  4. Во готовиот гулаш се става кисела павлака и уште малку се остава да проврие заедно со месото. Послужете како со варен компир и зелена салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: