Рецепти
Гулаш од зајак Ана Ѓорова

Зајачкото месо содржи голема количина на белковини, лесно е сварливо и помага во стабилизација на метаболизмот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1.5 Килограми)

Путер(3 Супени лажици)

Кромид(3 Главици)

Кисела павлака(1 Пакување)

Брашно(1 Супена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Зајачкото месо се чисти и се сече на парчиња.
  2. Во растопениот путер се пржи кромидот, се додава месото, сол, бибер, се пропржува уште малку и се остава да се динста околу 20тина минути на тивок оган.
  3. Потоа се додава малку вода (или варена супа), се поклопува и се динста дополнително додека не омекне месото. Ако е потребно додајте уште течност.
  4. Во готовиот гулаш се става кисела павлака и уште малку се остава да проврие заедно со месото. Послужете како со варен компир и зелена салата.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: