Рецепти
Гулаш со свински џигер
Вкусен, семеен ручек од џигер
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински џигер(500 Грама)
Кромид(4 Главици)
Свежи шампињони(300 Грама)
Масло(3-4 Супени лажици)
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Ловоров лист(3 )
Сенф(1 Супена лажица)
Вода(1 Литар)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот ситно исечкајте го и ставете го да се пропржи во тенџере со малку вода. Потоа се додава и маслото.
- Џигерот исечкајте го на коцки, додајте го со кромидот и заедно пржете.
- Откако убаво ќе се испржат, се додава 1 литар вода и се продолжува со динстање додека не подиспари течноста.
- Кога џигерот ќе биде готов, се додаваат зачините и исечканите печурки. На крај се додава сенф и се меша за да се изедначи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во