Рецепти
Гулаш со свински џигер Ана Ѓорова

Вкусен, семеен ручек од џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Кромид(4 Главици)

Свежи шампињони(300 Грама)

Масло(3-4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист(3 )

Сенф(1 Супена лажица)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и ставете го да се пропржи во тенџере со малку вода. Потоа се додава и маслото.
  2. Џигерот исечкајте го на коцки, додајте го со кромидот и заедно пржете.
  3. Откако убаво ќе се испржат, се додава 1 литар вода и се продолжува со динстање додека не подиспари течноста.
  4. Кога џигерот ќе биде готов, се додаваат зачините и исечканите печурки. На крај се додава сенф и се меша за да се изедначи.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: