Рецепти
Гулаш со свински џигер Ана Ѓорова

Вкусен, семеен ручек од џигер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Кромид(4 Главици)

Свежи шампињони(300 Грама)

Масло(3-4 Супени лажици)

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ловоров лист(3 )

Сенф(1 Супена лажица)

Вода(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно исечкајте го и ставете го да се пропржи во тенџере со малку вода. Потоа се додава и маслото.
  2. Џигерот исечкајте го на коцки, додајте го со кромидот и заедно пржете.
  3. Откако убаво ќе се испржат, се додава 1 литар вода и се продолжува со динстање додека не подиспари течноста.
  4. Кога џигерот ќе биде готов, се додаваат зачините и исечканите печурки. На крај се додава сенф и се меша за да се изедначи.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: