Рецепти
Испукани колачиња со какао Ана Ѓорова

Одлично одат со вашето омилено кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Чаша)

Какао(1/4 чаша + 2 лажици )

Кафеав шеќер(1/4 чаша + 2 лажици )

Масло(1/4 Чаша)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1/4 Кафена лажица)

Млеко(3 Супени лажици)

Јаворов сируп(2 Супени лажици)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 150°C.
  2. Во голем сад измешајте ги брашното, какаото, кафеавиот шеќер, содата бикарбона и солта.
  3. Во друг сад измешајте ги маслото, млекото, јаворовиот сируп и екстрактот од ванила.
  4. Измешајте ги двете смеси и соединете ја смесата.
  5. Со лажица за сладолед вадете мали топчиња, валкајте ги во шеќер во прав и редете ги во плех врз намастена хартија оддалечени едно до друго.
  6. Оставете ги да отстојат во фрижидер 1 час, па потоа печете ги 13-15 минути во загреаната рерна.
  7. Извадете ги од рерна и оставете ги да се оладат пред да ги послужите.

 

Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: